Cod la tigaie în sos de unt

2 shutterstock 2063077679 jpg jpeg

Amestecă toate ingredientele, mai puţin peştele, usturoiul, lămâia şi untul. Taie codul în bucăţi, dă fiecare bucată de peşte prin amestecul condimentat.

Încingi 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără mai mare. Odată ce s-a topit untul, adaugi codul în tigaie. Laşi pe foc 2 minute. Dai focul mai încet şi întorci peştele pe partea cealaltă, pui restul de unt, usturoiul zdrobit şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Untul se va topi complet şi peştele se va pătrunde. La final, stropeşte cu zeamă de lămâie şi serveşte imediat, cu garnitura preferată.

FOTO Shutterstock

  • Porții: 3
  • Timp total: 40 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

700 g cod (proaspăt sau congelat)

4 linguri unt

100 g făină

2 căţei de usturoi

1 linguriţă sare

¼ linguriţă piper

zeama de la 1/2 lămâie



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg