Cod la tigaie în sos de unt

Amestecă toate ingredientele, mai puţin peştele, usturoiul, lămâia şi untul. Taie codul în bucăţi, dă fiecare bucată de peşte prin amestecul condimentat.
Încingi 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără mai mare. Odată ce s-a topit untul, adaugi codul în tigaie. Laşi pe foc 2 minute. Dai focul mai încet şi întorci peştele pe partea cealaltă, pui restul de unt, usturoiul zdrobit şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Untul se va topi complet şi peştele se va pătrunde. La final, stropeşte cu zeamă de lămâie şi serveşte imediat, cu garnitura preferată.
FOTO Shutterstock
- Porții: 3
- Timp total: 40 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
700 g cod (proaspăt sau congelat)
4 linguri unt
100 g făină
2 căţei de usturoi
1 linguriţă sare
¼ linguriţă piper
zeama de la 1/2 lămâie