Cod pe pat de orez

cod pe pat de orez jpeg

Prepară pentru cină acest cod pe pat de orez. Este un fel de mâncare indicat, în primul rând, pentru cei care au colesterol mărit.

Ingrediente cod pe pat de orez (4 porţii) 2 fileuri de cod 250 g orez cu bob lung 1 ceapă 1 castravete 2 roşii 750 ml supă de legume sare piper 2 linguri ulei pentru prăjit 2 linguri ulei de măsline, pentru gătit zeama de la ½ lămâie 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare cod pe pat de orez

Încingi uleiul pentru prăjit într-o tigaie şi căleşti ceapa tăiată mărunt. Adaugi orezul, spălat în prealabil în mai multe ape. Torni supa de legume, acoperi cu un capac şi laşi la fiert 10 minute. Tai roşiile cubuleţe şi castravetele felii şi le pui în tigaie. Amesteci şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Mai laşi să fiarbă 5 minute, amestecând constant.

Tai mărunt pătrunjelul şi-l freci într-un castron cu uleiul de măsline, zeama de lămâie şi un praf de sare. Pui peste orez fileurile de peşte tăiate în jumătate, iar deasupra torni cu o lingură sosul de pătrunjel. Acoperi din nou cu capacul şi ţii să fiarbă până când peştele este gata.