Cremă de zahăr ars, desertul tău de weekend

Despre acest desert se poate spune că este simplu şi sofisticat în acelaşi timp. Iar dacă ai în casă toate ingredientele necesare, îl poţi prepara chiar azi!
De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars
8 ouă
250 g zahăr
1 l lapte
1 plic zahăr vanilat
10 linguri zahăr pentru caramel
frunze de mentă pentru decor
Cum se prepară crema de zahăr ars
Pui zahărul în cratiţă, la foc mic, să se caramelizeze, şi amesteci continuu până se topeşte. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi laşi la răcit. Amesteci ouăle, laptele, zahărul şi vanilia, iar compoziţia rezultată o torni în cratiţa cu zahărul ars. Dai totul la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până se întăreşte crema, apoi o scoţi şi o laşi la răcit. O transferi pe un platou şi o dai iar la frigider 50 de minute. O poţi orna cu frunze de mentă.