Cremă de zahăr ars, desertul tău de weekend

crema de zahara ars jpeg

Despre acest desert se poate spune că este simplu şi sofisticat în acelaşi timp. Iar dacă ai în casă toate ingredientele necesare, îl poţi prepara chiar azi!

De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars

8 ouă

250 g zahăr

1 l lapte

1 plic zahăr vanilat

10 linguri zahăr pentru caramel

frunze de mentă pentru decor

Cum se prepară crema de zahăr ars

Pui zahărul în cratiţă, la foc mic, să se caramelizeze, şi amesteci continuu până se topeşte. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi laşi la răcit. Amesteci ouăle, laptele, zahărul şi vanilia, iar compoziţia rezultată o torni în cratiţa cu zahărul ars. Dai totul la cuptor, la foc mic, 45 de minute, până se întăreşte crema, apoi o scoţi şi o laşi la răcit. O transferi pe un platou şi o dai iar la frigider 50 de minute. O poţi orna cu frunze de mentă.

Crema de lamaie cu struguri

Crema de lamaie cu struguri

Minitarte cu crema de vanilie

Minitarte cu crema de vanilie

Prăjitură cu budincă de vanilie

Prăjitură cu budincă de vanilie