Cremşnit cu cremă de vanilie şi frişcă, desertul copilăriei

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să treci pragul cofetăriei şi să te opreşti la vitrina cu prăjituri în dreptul deliciosului cremşnit? Nu mai aştepta să mergi la cofetărie şi prepară chiar tu o tavă cu cremşnit.
De ce ai nevoie pentru cremşnit
½ pachet foi de plăcintă
50 g unt
850 ml lapte
6 ouă
400 g frişcă
2 linguri făină
70 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură zahăr pudră
Cum se prepară cremşnitul
Dai drumul la cuptor. Pui trei foi de plăcintă într-o tavă tapetată şi le ungi cu unt topit. Pui o altă hârtie de copt deasupra lor, aşezi alte trei foi de plăcintă unse şi le ţii la cuptor 10-12 minute. Scoţi din tavă primele trei foi şi îndepărtezi hârtia de copt. La baza tăvii trebuie să rămână primele trei foi de plăcintă.
Mixezi albuşurile spumă tare. Torni 800 ml de lapte într-o cratiţă şi-l aşezi pe foc până aproape începe să clocotească. Freci gălbenuşurile cu făina şi laptele rămas, adaugi zahărul şi esenţa de vanilie. Pui o cană de lapte fierbinte peste gălbenuşuri, amesteci apoi torni peste laptele din cratiţă. Amesteci constant până când crema se îngroaşă. Dai deoparte şi adaugi treptat albuşurile, apoi mai ţii pe foc 2-3 minute. Laşi crema de vanilie la răcorit.
Baţi frişca cu cele 2 linguri de zahăr. Întinzi crema de vanilie peste foile din tavă şi dai ala rece, o oră. Întinzi frişca bătută peste crema de vanilie, apoi aşezi foile de plăcintă. Dai prăjitura la rece şi o pudrezi cu zahăr.