Friptură de porc cu ierburi aromatice

O tavă cu friptură de porc îi va face pe cei dragi să se grăbească spre masă, deoarece aromele care vor răzbi din bucătărie sunt greu de ignorat.
De ce ai nevoie pentru friptură de porc
2 kg carne de porc
3 linguri sare grunjoasă
800 ml apă fierbinte
6 căţei de usturoi
4-5 linguri zahăr brun
1 lingură cimbru uscat
1 lingură oregano
2 linguri ulei
Cum se prepară friptura de porc
Dizolvi sarea în apă fierbinte, apoi o laşi până ajunge la temperatura camerei. O torni într-o pungă, adaugi carnea, închizi bine punga la gură şi o dai la frigider cel puţin 30 de minute.
Dai drumul la cuptor. Amesteci usturoiul zdrobit cu zahărul, uleiul şi ierburile. Ştergi carnea şi o ungi cu marinata. Aşezi carnea într-o tavă, o acoperi cu folie şi o ţii la cuptor aproape o oră. Îndepărtezi folia şi laşi carnea să se rumenească.