Ghiveci de legume cu carne. Cea mai bună reţetă

ghiveci legume carne jpeg

Sfârşitul de săptămână este foarte aproape, iar acest ghiveci de legume cu carne este sugestia noastră pentru un prânz în familie.

Ingrediente pentru ghiveci de legume cu carne

600 g carne (de vită, de porc sau de curcan) 1 ceapă mare 1 fir de praz (partea albă) 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb de ţelină 2 tije de ţelină verde 1 ardei gras roşu 2 roşii 2-3 linguri ulei 1 linguriţă măghiran uscat 1 praf de nucşoară rasă 500 ml supă de legume sau de carne sare piper

Mod de preparare pentru ghiveci de legume cu carne

Se taie carnea bucăţi potrivite, se condimentează cu sare şi piper şi se rumeneşte uşor în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi se scoate deoparte. În grăsimea rămasă, se călesc

ceapa şi prazul tăiate rondele. După câteva minute, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, morcovii şi rădăcina de pătrunjel rondele, ţelina cuburi. Se lasă la călit până se înmoaie.

Se aşază aceste ingrediente într-o formă termorezistentă unsă cu ulei, se adaugă carnea, ardeiul gras tăiat fâşii, roşiile felii, tijele de ţelină verde tăiate rondele. Se condimentează, după gust, cu sare, piper, măghiran, nucşoară rasă, se adaugă supa de legume (sau de carne) şi se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până scade bine. Ghiveciul de legume cu carne se serveşte cald.