Măsline pane, preparate după reţete grecească

Dacă nu ai celebra brânză grecească kefalotiri o poţi înlocui cu parmezan ras sau cu brânză pecorino. Iată cum se prepară măslinele pane, umplute cu brânză.
De ce ai nevoie
Pentru măsline
24 măsline verzi, fără sâmburi
150 g făină
1 ou
150 g pesmet
100 g brânză kefalotiri
ulei, pentru prăjit
1 lămâie
Pentru umplutură
100 g brânză feta
50 g brânză kefalotiri
cimbru
1 praf boia de ardei iute
1 căţel de usturoi
½ lingură zeamă de lămâie
Cum se prepară măslinele pane
Pui toate ingredientele pentru umplutură în blender şi le pasezi, apoi ţii umplutura la frigider 30 de minute. Umpli măslinele şi le aşezi pe un platou.
Pui făina, oul bătut şi pesmetul în trei vase separate. Pui peste pesmet brânza rasă şi amesteci.
Încingi uleiul, apoi treci fiecare măslină prin făină, ou şi pesmet, apoi o aşezi în ulei şi o ţii până când se rumeneşte. Aşezi măslinele pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie.