Minitarte cu zmeură

mini tarte cu zmeura jpeg

Zmeura este delicioasă în orice desert, oferind un gust dulce-acrişor şi o aromă inedită preparatelor tale. Încearcă şi tu o reţetă de minitarte, uşor de preparat, perfecte atunci când vrei să le oferi o mică bucurie celor dragi.

Ingrediente

1 aluat de patiserie

250 ml lapte

2 gălbenuşuri

½ lingură unt

1 păstaie vanilie

20 g amidon de porumb

60 g zahăr

250 g zmeură

zahăr pudră, pentru servire

Mod de preparare

Într-un vas, pui laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi amidonul de porumb. După ce laptele a fiert, adaugi treptat peste gălbenuşuri. Dai pe foc şi amesteci continuu, aproximativ 10 minute,  până când ajunge la consistenţa dorită. Acoperi cu o folie pentru a nu face crustă şi laşi la răcit.

Întinzi aluatul şi decupezi 4 cercuri. Îl întinzi în formele de tarte, unse în prealabil cu puţin unt. Înţepi, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la rece 30 de minute, apoi dai la copt timp de 20 de minute, la 180 °C. Torni crema în mod egal în forme. Adaugi zmeura spălată şi uscată. Serveşti cu zahăr pudră.

Sursa http://showmetheyummy.com