Minitarte cu zmeură

Zmeura este delicioasă în orice desert, oferind un gust dulce-acrişor şi o aromă inedită preparatelor tale. Încearcă şi tu o reţetă de minitarte, uşor de preparat, perfecte atunci când vrei să le oferi o mică bucurie celor dragi.
Ingrediente
1 aluat de patiserie
250 ml lapte
2 gălbenuşuri
½ lingură unt
1 păstaie vanilie
20 g amidon de porumb
60 g zahăr
250 g zmeură
zahăr pudră, pentru servire
Mod de preparare
Într-un vas, pui laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi amidonul de porumb. După ce laptele a fiert, adaugi treptat peste gălbenuşuri. Dai pe foc şi amesteci continuu, aproximativ 10 minute, până când ajunge la consistenţa dorită. Acoperi cu o folie pentru a nu face crustă şi laşi la răcit.
Întinzi aluatul şi decupezi 4 cercuri. Îl întinzi în formele de tarte, unse în prealabil cu puţin unt. Înţepi, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la rece 30 de minute, apoi dai la copt timp de 20 de minute, la 180 °C. Torni crema în mod egal în forme. Adaugi zmeura spălată şi uscată. Serveşti cu zahăr pudră.
Sursa http://showmetheyummy.com