Mititei

mititei jpeg

Dacă te-ai săturat să cumperi carnea pentru mici din comerţ, şi ai vrea să încerci chiar tu o reţetă, noi avem o propunere:

Ingrediente (15 mititei) 500 g carne de oaie grasă 500 g carne de vită grasă sare 2 linguri mujdei 2 ardei iuţi, tăiaţi mărunt 2 legături pătrunjel piper 5 g bicarbonat 200 ml supă de oase (sau apă minerală)

Mod de preparare

Dai carnea de câteva ori prin maşina de tocat. Toate condimentele şi bicarbonatul le combini cu supa de oase şi le torni peste carne, amestecând continuu ca să se întrepătrundă bine aromele. Faci găuri în amestec şi dai vasul la frigider cel puţin 8 ore.

Formezi mititeii, cu mâinile umede, cu dimensiunea de 7-8 cm, îi laşi puţin şi îi aşezi pe grătarul încins. Îi serveşti cu muştar sau cu sos de smântână cu usturoi.