Pâine cu spanac şi mozzarella

Dacă te-ai săturat de banala pâine, îţi propunem o reţetă care o transformă într-o adevărată gustare, cu spanac şi mozzarella. Are destul de multe calorii, aşa că ar trebui să fie un răsfăţ de weekend.
- Porții: 5
- Timp total: 40 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 30 min
- Categorie: paine, aluat
Ingrediente
250 g cârnăciori
300 g spanac tocat
450 g aluat de pâine sau pizza
250 g brânză mozzarella, mărunţită
sos de tomate, opţional
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 170° C. Într-o tigaie, rumeneşti cârnăciorii tăiaţi bucăţele mici, până sunt bine făcuţi. Adaugi spanacul şi le mai laşi pe foc împreună, 1-2 minute. Dai deoparte.
Întinzi aluatul, în formă de dreptunghi. Presari jumătate din cantitatea de mozzarella ,uniform, într-un strat, continui cu spanacul, apoi restul de brânză. Rulezi şi închizi la capete. Dai la cuptor 30 de minute, sau până când pâinea capătă o culoare aurie. Serveşti cu sos de tomate, dacă doreşti.
Sursa http://www.kitchengidget.com