Peşte la grătar cu fasole

peste la gratar cu fasole jpeg

Pentru această reţetă de peşte la grătar cu fasole am folosit şi puţin cimbru de grădină. Este o plantă intens aromată, comparată la gust cu chimenul sau cu spanacul tămâios. Este folosit în specil la mâncărurile cu legume, dar şi în cele cu carne, potrivindu-se perfect cu ciupercile şi fasolea. Acesta se mai găseşte în amestecurile de mirodenii pentru cârnaţi, sarmale şi pentru murături.

Peşte la grătar cu fasole - Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri de peşte alb 500 g fasole boabe 2 morcovi 2-3 fire ceapă verde 3 linguri suc de roşii cimbru ulei piper sare

Peşte la grătar cu fasole - Mod de preparare

Speli peştele şi îl tamponezi cu un şervet absorbant pentru a îndepărta surplusul de apă. Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O pui la fiert şi schimbi trei ape.

Încingi grătarul, îl stropeşti cu puţin ulei şi pui fileurile de peşte pe care le-ai sărat şi piperat în prealabil după gust. Le laşi cam 4-5 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare arămie. Le dai deoparte pe o farfurie pe care o acoperi pentru a păstra peştele cald.

Speli şi tai ceapa. O căleşti în puţin ulei, apoi adaugi şi morcovul spălat şi tăiat cubuleţe. Mai laşi un 1-2 minute pe foc, apoi torni sucul de roşii şi potriveşti de sare şi piper. După câteva minute, verşi fasolea peste ceapă şi morcovi, torni un pahar de apă în care a fiert fasolea şi mai laşi un sfert de oră. Presari cimbru şi serveşti împreună cu fileul de peşte.

Budincă de peşte cu spanac 

Budincă de peşte cu spanac 

Plachie de peşte

Plachie de peşte

Peşte gratinat cu legume şi vin alb

Peşte gratinat cu legume şi vin alb