Peşte la grătar cu fasole
Pentru această reţetă de peşte la grătar cu fasole am folosit şi puţin cimbru de grădină. Este o plantă intens aromată, comparată la gust cu chimenul sau cu spanacul tămâios. Este folosit în specil la mâncărurile cu legume, dar şi în cele cu carne, potrivindu-se perfect cu ciupercile şi fasolea. Acesta se mai găseşte în amestecurile de mirodenii pentru cârnaţi, sarmale şi pentru murături.
Peşte la grătar cu fasole - Ingrediente (4 porţii)
4 fileuri de peşte alb 500 g fasole boabe 2 morcovi 2-3 fire ceapă verde 3 linguri suc de roşii cimbru ulei piper sare
Peşte la grătar cu fasole - Mod de preparare
Speli peştele şi îl tamponezi cu un şervet absorbant pentru a îndepărta surplusul de apă. Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O pui la fiert şi schimbi trei ape.
Încingi grătarul, îl stropeşti cu puţin ulei şi pui fileurile de peşte pe care le-ai sărat şi piperat în prealabil după gust. Le laşi cam 4-5 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare arămie. Le dai deoparte pe o farfurie pe care o acoperi pentru a păstra peştele cald.
Speli şi tai ceapa. O căleşti în puţin ulei, apoi adaugi şi morcovul spălat şi tăiat cubuleţe. Mai laşi un 1-2 minute pe foc, apoi torni sucul de roşii şi potriveşti de sare şi piper. După câteva minute, verşi fasolea peste ceapă şi morcovi, torni un pahar de apă în care a fiert fasolea şi mai laşi un sfert de oră. Presari cimbru şi serveşti împreună cu fileul de peşte.