Prăjitură cu brânza şi cacao

Nu e nevoie de o ocazie festivă pentru a prepara cea mai bună prăjitură cu brânză şi cacao.
Ingrediente Pentru aluat ● 300 g făină ● 1 lingură cacao ● 7 g praf de copt ● 130 g zahăr ● 125 g unt moale ● 1 ou Pentru umplutură: ● 500 g brânză cremoasă ● 150 g zahăr ● 4 banane ● 200 ml frişcă lichidă ● 1 plic zahăr vanilat ● 10 g gelatină
Cum se prepară prăjitura
Pentru blat, amesteci făina, pudra de cacao, praful de copt şi zahărul. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi oul. Aluatul format îl dai la frigider 10 minute, apoi îl coci 30-40 de minute la 180 °C.
Pentru umplutură, baţi frişca rece cu cele două tipuri de zahăr până se întâreşte. Adaugi brânza cremoasă şi amesteci bine. Separat, hidratezi gelatina în 100 ml de apă, 10 minute. Ulterior, topeşti gelatina pe baie de aburi până devine lichidă, fără a da în clocot. O laşi să se răceacă 10 minute, apoi o încorporezi în cremă. Bananele le descojeşti şi le feliezi. Peste blatul răcit pui 1/3 din cremă, adaugi bananele şi apoi restul de cremă. Dai prăjitura la frigider 4-5 ore îniante să o serveşti.