Prăjitură cu cireşe şi coacăze

prajitura cu coacaze si cirese jpeg

Coacăzele roşii sunt foarte bogate în vitamina C, 40 mg la 100 de grame de fruct. Chiar dacă sunt acre pentru unele gusturi, nu uita că ele oferă o serie de elemente nutritive. Şi oricum le poţi pudra cu puţin zahăr brut. Sau de ce nu, le poţi mânca în deserturi, aşa cum este această prăjitură cu cireşe şi coacăze.

Prăjitură cu cireşe şi coacăze - Ingrediente

250 g făină 250 g zahăr 250 g unt 4 ouă 1 pacheţel zahăr vanilat 1 pacheţel praf de copt 1 lingură zeamă de lămâie coajă rasă de lămâie 300 g cireşe fără sâmburi 100 g coacăze 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Prăjitură cu cireşe şi coacăze - Cum se prepară

Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se albeşte. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi făina în ploaie. Se amestecă bine până se transformă într-un aluat uniform. Se toarnă aluatul într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină, iar deasupra se pun fructele scurse de zeamă şi tăvălite prin făină. Se introduce prăjitura în cuptorul bine încins şi se coace aproximativ 35 de minute. Prăjitura cu cireşe şi coacăze se taie pătrate după răcirea completă şi se serveşte decorată cu zahăr pudră.