Prăjitură cu mac, cartofi şi vişine

Poppy cake with morellos jpeg

Bucură-te de gustul acrişor al vişiniler şi pe timpul iernii şi prepară această prăjitură!

Dificultate mică 1 tavă 80’

Ai nevoie de

250 g cartofi (2 cartofi potriviţi)

5 ouă

200 g unt

150 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

50 g zahăr tos

250 g făină

1 praf de copt

100 g mac

sare

Pentru decor

50 g zahăr pudră

300 g vişine congelate

Cum se prepară

Dezgheţi vişinele. Fierbi cartofii curăţaţi în apă cu un praf de sare, îi scurgi, îi laşi să se răcească şi îi pasezi bine.

Mixezi untul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, adaugi treptat gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi un vârf de cuţit cu sare.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul tos şi le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri.

Adaugi cartofii pasaţi, macul, făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor. Pui vişinele deasupra, pe toată suprafaţa, torni aluatul într-o tavă medie unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc mic.

Laşi să se răcească şi presari cu zahăr pudră.

sursa foto: profimedia