Pui cu ciuperci şi sos de muştar

pui cu ciuperci si sos de mustar jpeg

Pentru această reţetă de pui cu ciuperci şi sos de muştar, poţi folosi mai multe condimente care îţi sunt pe plac. La fel de bine, nu este musai ca muştarul să fie unul iute. Poţi folosi de care vrei. Nu uita însă de lămâie, care va un gust deosebit cărnii de pui.

Pui cu ciuperci şi sos de muştar - Ingrediente (2 porţii)

1 piept pui 1 cană ciuperci 5 căţei usturoi 200 g smântână 2 linguri muştar iute sare piper 1 lămâie 50 ml vin alb 2 linguri ulei

Pui cu ciuperci şi sos de muştar - Mod de preparare

Speli pieptul de pui şi-l tai fâşii. Pui sare şi piper peste bucăţile de pui, apoi le rumeneşti în ulei încins. Tai ciupercile felii şi pisezi usturoiul. Pui carnea într-o tavă, adaugi ciupercile tăiate, usturoiul pisat şi două felii de lămâie.

Pentru sos, combini muştarul iute cu smântâna şi cu vinul alb. Torni amestecul peste pui şi legumele din tavă. Laşi tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute. Serveşti friptura ornată după gust.

foto: Profimedia