Pulpă de miel rulată cu rozmarin
Ingrediente pentru pulpa de miel rulată cu rozmarin
Mod de preparare a pulpei de miel rulată cu rozmarin
Speli carnea şi o ştergi cu prosoape de bucătărie. Faci o marinată din usturoiul pisat, paprică, muştar, zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper. Amesteci bine ingredientele, ungi pulpa, o rulezi strâns, o legi cu aţă de bucătărie şi o ungi din nou cu restul de marinată.
Răstorni într-o tavă apa amestecată cu vinul, aşezi carnea şi adaugi crenguţe de cimbru sau de rozmarin. Acoperi tava cu folie şi o dai la cuptorul încins 60 de minute, apoi o scoţi, întorci carnea, o acoperi şi o mai dai alte 60 de minute. Ţii pulpa de miel la cuptor în funcţie de cât este de mare!
Îndepărtezi folia şi o bagi din nou la cuptor alte 20 de minute. Din când în când, o stropeşti cu sosul din tavă. Serveşti friptura, decorată cu fire de rozmarin, însoţită de garnitura preferată.