Ruladă de ciocolată cu nuci

rulada jpeg

Francezii o numesc „pain au chocolat“, adică pâine cu ciocolată. Dacă adaugi şi nuci sau fructe uscate vei obţine un desert excepţional.

De ce ai nevoie pentru ruladă de ciocolată cu nuci

1 pachet aluat foitaj

200 g smochine uscate

200 g biscuiţi digestive

200 g nuci

100 g caise uscate

100 g ciocolată tocată

scorţişoară, opţional

100 g unt

100 g miere

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară rulada cu ciocolată şi nuci

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini smochinele tocate cu biscuiţii zdrobiţi, nucile sfărâmate, caisele tocate şi un praf de scorţişoară. Topeşti untul cu miere.

Tai aluatul bucăţi, pe care le ungi cu miere şi unt. Presari ciocolată tocată mărunt şi amestecul de fructe şi nuci, apoi rulezi. Aşezi ruladele într-o tavă tapetată şi le ungi cu unt şi miere. Dai rava la cuptor până când se rumenesc.

După ce s-au răcorit, le pudrezi cu zahăr.

Sursa https://livingthegourmet.com

https://livingthegourmet.com