Ruladă de ciocolată cu nuci

Francezii o numesc „pain au chocolat“, adică pâine cu ciocolată. Dacă adaugi şi nuci sau fructe uscate vei obţine un desert excepţional.
De ce ai nevoie pentru ruladă de ciocolată cu nuci
1 pachet aluat foitaj
200 g smochine uscate
200 g biscuiţi digestive
200 g nuci
100 g caise uscate
100 g ciocolată tocată
scorţişoară, opţional
100 g unt
100 g miere
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară rulada cu ciocolată şi nuci
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini smochinele tocate cu biscuiţii zdrobiţi, nucile sfărâmate, caisele tocate şi un praf de scorţişoară. Topeşti untul cu miere.
Tai aluatul bucăţi, pe care le ungi cu miere şi unt. Presari ciocolată tocată mărunt şi amestecul de fructe şi nuci, apoi rulezi. Aşezi ruladele într-o tavă tapetată şi le ungi cu unt şi miere. Dai rava la cuptor până când se rumenesc.
După ce s-au răcorit, le pudrezi cu zahăr.