Şarlotă cu zmeură şi mure

sarlota cu zmeura si mure jpeg

Şarlota cu zmeură şi mure este unul dintre deserturile copilăriei mele, un desert de care îmi amintesc cu plăcere de fiecare dată. Dacă vrei, poţi înlocui aceste fructe cu orice alte fructe de sezon, care nu sunt, însă, prea zemoase.

Şarlotă cu zmeură şi mure - Ingrediente (1 tavă)

200 g zmeură 200 g mure 6 foi gelatină 2 fiole esenţă vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 50 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 50 ml sirop de fructe (pentru ornat) câteva fructe de pădure (pentru ornat)

Şarlotă cu zmeură şi mure - Cum se prepară

Speli fructele şi le laşi să se scurgă. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie. Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.

După ce s-a dizolvat gelatina, o combini cu amestecul de lapte. Torni compoziţia într-o formă (de care vrei) pe care ai udat-o în prealabil, alternând cu straturi de mure şi de zmeură.

Dai desertul la frigider minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu zmeură, mure şi sirop de fructe de pădure.

Şarlotă cu afine

Şarlotă cu afine

Şarlotă de îngheţată cu căpşuni

Şarlotă de îngheţată cu căpşuni

Şarlotă regală cu caise

Şarlotă regală cu caise