Sufleu de ciocolată neagră, reţeta pentru ocazii deosebite

Ce mod mai bun să-i surprinzi pe cei dragi dacă nu cu un desert spectaculos, cum este acest sufleu de ciocolată neagră?
De ce ai nevoie pentru sufleu de ciocolată neagră
170 g ciocolată neagră
50 g smântână
1 gălbenuş
1 praf de sare
3 albuşuri
1 lingură zahăr
Cum se prepară sufleul de ciocolată neagră
Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele de sufleu. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi smântâna, apoi dai deoparte. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi sarea. Adaugi gălbenuşul în crema de ciocolată răcorită şi omogenizezi. Încorporezi albuşul cu mişcări uşoare şi torni compoziţia în formele de sufleu, cât să le umpli pe trei sferturi. Dai sufleurile la cuptor aproximativ 20 de minute. Evită să deschizi uşa cuptorului în primele 10-15 minute.