Sufleu de struguri
Dacă te-ai săturat de vişine, piersici, caise şi zmeură, poţi încerca şi un sufleu cu struguri.
Preparare: 1 h 30 minute Dificultate: mică 4 porţii
Ingrediente
2 ouă
2/3 ceaşcă zahăr
4 linguri unt
1/4 ceaşcă ulei
1/3 cană lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 1/2 ceşti făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
2 linguriţe coajă de lămâie rasă
2 linguriţe coajă de portocală rasă
300 g struguri albi
Preparare
Baţi ouăle spumă cu zahărul şi sarea până devin o cremă, adaugi coaja de lămâie şi portocală şi mai baţi 2-3 minute. Adaugi untul, uleiul, laptele, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se încorporează.
Amesteci 3/4 din struguri în aluat şi îl torni în patru vase ramekin unse şi tapetate. Dacă nu ai vase ramekin, îl poţi pune într-o formă de tort. Le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 15 minute. Scoţi vasele din cuptor, presari celelalte boabe de struguri şi mai dai la cuptor circa 40 de minute.
Le laşi să se răcorească 15 minute, desprinzi uşor de pe margini şi le scoţi din forme.
sursa foto: Shutterstock