Supă de varză cu găluşte

Spinach and Nettle Soup jpeg

O supă uşoară, cu varză şi găluşte, te va încălzi într-o zi răcoroasă.

Ingrediente 250 g varză 2 cepe 2 morcovi 2 păstârnaci ½ rădăcină de ţelină sare piper găluşte din griş, opţional

Mod de preparare

Cureţi legumele, mai puţin varza, apoi le tai bucăţi. Le fierbi în apă cu sare până când încep să se înmoaie, adaugi varza tăiată fideluţă şi mai ţii să clocotească câteva minute în vasul acoperit.

Strecori legumele, păstrezi un sfert din ele, iar pe restul le pasezi. Torni din supa în care au fiert legumele, până obţii consistenţa dorită. Adaugi restul legumelor şi amesteci. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti supa, dacă vrei, cu găluşte din griş. Decorezi după imaginaţie.