Tort cu cremă de nes

tort cu crema de nes jpeg

Mmmmm...e bun şi ne face cu ochiul din poză. Am preparat şi noi acest tort cu cremă de nes şi ne-a plăcut foarte mult.

Ingrediente pentru tort cu cremă de nes

Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură cacao coaja rasă de la o lămâie

200 g unt

250 g zahăr

5 ouă

2 linguri nes

alune

Mod de preparare pentru tort cu cremă de nes

Se bat gălbenuşurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Albuşurile se bat cu restul de zahăr. Se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile, se încorporează uşor, de jos în sus, făina amestecată cu cacaua şi coaja de lămâie. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Nu se deschide uşa

cuptorului! Se lasă să se răcorească, se taie pe orizontală în trei felii.

Se bat ouăle şi zahărul pe bain-marie până se îngroaşă ca o smântână. Se lasă să se răcorească, se adaugă nesul şi untul frecat spumă. Se opreşte un sfert din cremă, iar din cea rămasă se întinde un strat pe primul blat, se pune al doilea blat, iar cremă, iar ultimul blat se decorează cu cremă şi cu alune zdrobite. Tortul cu cremă de nes se poate decora şi cu zahăr caramelizat.