Dacă nu stăpâneşti arta împachetării sarmalelor, salvează situaţia cu acest preparat.

Pentru ardei umpluţi gratinaţi ai nevoie de

● 4 ardei graşi
● 4 felii pâine prăjită
● 1 ou
● 50 g unt
● 300 g cârnaţi
● 2 fire coriandru proaspăt
● 200 g caşcaval
● 100 g smântână
● sare
● piper

Cum le prepari
Pâinea prăjită o tai cubuleţe şi o mai rumeneşti 1-2 minute, în puţin unt. O amesteci cu caşcavalul ras, păstrezi din el 1 lingură, oul bătut şi smântâna.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Speli ardeii, îi tai pe jumătate şi le scoţi seminţele şi nervurile. Îi umpli cu cârnaţii tăiaţi bucăţele şi cubuleţele de pâine prăjită, în mod egal.
Îi aşezi întrun vas termorezistent, presari caşcavalul păstrat, torni puţină apă şi îi dai la cuptorul preîncălzit la 175 °C, aproximativ 20 de minute sau până când caşcavalul se rumeneşte uşor.
Presari coriandru înainte să serveşti.

Loading...