Bezelele sunt delicate, dar potrivite în orice ocazie. În această reţetă, în combinaţie cu caramel şi frişcă, devin un desert fabulos, numai bun pentru ocazii festive. 


  • Pregătire:30 min
  • Porții:6
  • Gătire:1 h 30 min
  • Timp total:2 h
  • Categorie:bezele, desert
Ingrediente
Pentru bezele
● 4 albuşuri
● 115 g zahăr alb
● 115 g zahăr brun
 
Pentru caramel
● 225 g zahăr
● 65 ml apă
● 100 ml frişcă
lichidă
● 70 g unt
 
Pentru cremă
● 200 ml frişcă
lichidă
● 100 g zahăr
● 1 plic zahăr vanilat
 
Pentru decor
● 100 g zahăr
● 30 ml apă
● 1 lingură zeamă
de lămâie
● ulei, pentru uns
Mod de preparare
Pentru bezele, baţi albuşurile spumă. Adaugi treptat cele două tipuri de zahăr şi continui să mixezi. Cu ajutorul unei linguri, pui spuma de albuşuri pe o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 130 °C, 90 de minute. Opreşti cuptorul şi laşi bezelele să se răcească, cu uşa cuptorului întredeschisă.
 
Pentru sosul caramel, amesteci zahărul cu apa şi le pui pe foc. Laşi să fiarbă la foc mediu fără să amesteci. Iei cratiţa de pe foc doar când zahărul s-a topit şi a devenit închis la culoare. Peste zahărul caramelizat torni frişca lichidă caldă şi amesteci bine. Adaugi untul şi amesteci din nou, până când compoziţia se omogenizează. Treci bezelele prin sosul
caramel, le aşezi pe un platou şi le dai la frigider o oră.
 
Între timp, pregăteşti crema. Baţi frişca lichidă rece împreună cu zahărul şi zahărul vanilat până devin o cremă densă. Lipeşti bezelele două câte două cu crema de frişcă.
 
FOTO: PROFIMEDIA
Loading...