Budincă de brânză cu ceapă

1 budinca de branza cu ceapa jpg jpeg

Vrei să încerci ceva deosebit, cu gust foarte bun şi arome îmbietoare? Dacă îţi place brânza, reţeta de mai jos este exact ce căutai. Combinaţia de ceapă, brânză, smântână şi ouă va cuceri pe toată lumea.

Ingrediente pentru budincă cu brânză şi ceapă: 

50 g unt nesărat 2 cepe mari, mărunţite 800 g brânză Cheddar 2 ouă 5 linguri smântână 675 g făină 255 g unt nesărat 250 ml lapte sare piper 1 gălbenuş de ou, pentru uns budinca

Mod de preparare:

Pentru budincă:

Topeşti 50 g de unt într-o tigaie şi căleşti ceapa la foc mic, până se înmoaie. Laşi ceapa să se răcească, apoi o amesteci cu brânza rasă, ouăle şi smântâna. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci până se omogenizează.

Pentru aluatul de tartă:

Pui 255 g unt şi 250 ml lapte într-o cratiţă, la foc mediu şi le laşi să dea în clocot.

Pui 675 g făină într-un bol încălzit şi faci o gaură în mijlocul ei, în care torni amestecul de unt şi lapte cald. Mixezi repede până obţii un aluat moale, fără cocoloaşe.

Împarţi tarta în două mingi. Pe cea mai mare o întinzi pe fundul unei tăvi unse, apoi torni mixtura de brânză şi ceapă. După ce ai înmuiat marginile blatului întins în tavă, întinzi cealaltă bucată de aluat pe o planşetă, o iei şi acoperi cu ea amestecul din tavă, având grijă să închizi bine marginile.

Ungi budinca cu oul bătut. Dacă vrei, îi faci o gaură în mijloc.

Bagi la cuptor, 50-60 minute, până a format o crustă aurie şi brânza s-a topit.Serveşti budinca rece.

Sursa:

allrecipes.co.uk