O combinaţie de culori şi arome într-un singur preparat: budincă de paste cu broccoli. Poate nu este una dintre legumele favorite, dar broccoli, care face parte din categoria legumelor crucifere, este indicată în ameliorarea mai multor afecţiuni, cum ar fi chiar cancerul de sân.

Budincă de paste cu broccoli - Ingrediente

200 g penne rigate
1 broccoli
6 tije de sparanghel
4 ouă
300 g brânză de capră rasă
2 ardei graşi roşii, tăiaţi julien
250 g smântână
2 linguri de ulei
sare
piper

Budincă de paste cu broccoli - Mod de preparare

Prepari pennele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs. Rupi bucheţelele de broccoli şi le fierbi în apă cu sare 3 minute. Sparanghelului îi cureţi partea lemnoasă şi-l tai în două. Îl fierbi ca şi pe broccoli. Îl laşi la scurs. Căleşti ardeii 1 minut şi-i scoţi.

Baţi ouăle, torni smântâna, adaugi brânza şi continui să amesteci. Pui aici bucheţelele de broccoli şi ardeii. Amesteci uşor, să nu le rupi, şi adaugi pastele. Păstrează câteva, să pui peste budincă. Potriveşti de sare şi piper.

Tapetezi o tavă şi torni în ea compoziţia rezultată. Pui deasupra pennele păstrate şi tijele de sparanghel. Dai la cuptor pentru 40 de minute sau până când pastele se rumenesc frumos. Ornezi, dacă vrei, cu ketchup.

Budincă de paste cu brânză

Budincă de paste cu ciuperci

Budincă de macaroane cu brânză şi kaizer

Loading...