Preparatele cu varză sunt numai bune de pus pe masă, la început de toamnă. Pregăteşte o budincă cu carne, foarte gustoasă, pe care o poţi servi cu cartofi natur.

Ingrediente
150 g pastramă de porc
150 g caşcaval
250 g varză tocată
1 ardei iute
3 ouă
4 linguri pesmet
2 linguri ulei
sare
piper
1 ou, pentru uns
1 lingură sos de roşii
sos de smântână
cartofi natur
pătrunjel

Mod de preparare

Opăreşti varza în apă cu sare până când se înmoaie, apoi o scurgi şi o storci de excesul de apă. O amesteci cu caşcavalul ras, pastrama de porc tăiată, ardeiul iute, fără seminţe, mărunţit, ouăle, pesmetul, sare şi piper, după gust.

Tapetezi o formă, aşezi compoziţia, o nivelezi şi o ungi cu oul bătut cu sosul de roşii. Dai budinca la cuptor până când se rumeneşte uşor. O serveşti cu cartofi natur, sos de smântână, cu roşii şi pătrunjel tocat.

Loading...