Buritto este varianta mexicană a mult mai cunoscutei shaorma de la noi, cu diferenţa că ingredientele sunt semi-preparate, iar cartofii prăjiţi sunt înlocuiţi de obicei de orez şi alte legume. Reţeta originală a cunoscut diverse variaţii, dar noi îţi propunem o variantă cu pui şi ciuperci, extrem de gustoasă.

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui

180 g orez

2-3 linguri ulei

230 g ciuperci crude, feliate

1 ceapă, tocată mărunt

frunze de ţelină, după gust

3 căţei de usturoi, pisaţi

350 g brânză cheddar sau caşcaval

100 g smântână

230 ml supă de pui sau de legume

12 tortillas (lipii mexicane)

pătrunjel, după gust

ceapă verde, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Prepari orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Condimentezi pieptul de pui, pe ambele părţi, cu sare şi piper. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei, 4-6 minute.

pas 0

Dai deoparte, iar când s-a răcit suficient îl mărunţeşti în bucăţele mici.

pas 1

În aceeaşi tigaie torni restul de ulei şi căleşti ciupercile pe care le condimentezi, la foc mediu, aproximativ 5-7 minute. Adaugi ceapa, frunze de ţelină şi usturoiul şi le laşi pe foc până încep să prinda o culoare aurie.

pas 2

Într-un bol amesteci carnea, orezul cu ciuperci, 250 g brânză rasă, smântâna, supa, pătrunjel tocat şi ceapă verde, după gust. Pui umplutura în mijlocul fiecărei lipii, în funcţie de marimea ei.

pas 3

Împachetezi sub formă de rulouri. Aşezi fiecare buritto intr-o tavă unsă cu puţin ulei, unul langa altul. Presari restul de brânză pe deasupra.

pas 5

Dai la cuptor pentru 30 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.olgasflavorfactory.com

Loading...