Burrito mexican cu pui şi ciuperci, reţeta pas cu pas
Buritto este varianta mexicană a mult mai cunoscutei shaorma de la noi, cu diferenţa că ingredientele sunt semi-preparate, iar cartofii prăjiţi sunt înlocuiţi de obicei de orez şi alte legume. Reţeta originală a cunoscut diverse variaţii, dar noi îţi propunem o variantă cu pui şi ciuperci, extrem de gustoasă.
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui
180 g orez
2-3 linguri ulei
230 g ciuperci crude, feliate
1 ceapă, tocată mărunt
frunze de ţelină, după gust
3 căţei de usturoi, pisaţi
350 g brânză cheddar sau caşcaval
100 g smântână
230 ml supă de pui sau de legume
12 tortillas (lipii mexicane)
pătrunjel, după gust
ceapă verde, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Prepari orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Condimentezi pieptul de pui, pe ambele părţi, cu sare şi piper. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei, 4-6 minute.
Dai deoparte, iar când s-a răcit suficient îl mărunţeşti în bucăţele mici.
În aceeaşi tigaie torni restul de ulei şi căleşti ciupercile pe care le condimentezi, la foc mediu, aproximativ 5-7 minute. Adaugi ceapa, frunze de ţelină şi usturoiul şi le laşi pe foc până încep să prinda o culoare aurie.
Într-un bol amesteci carnea, orezul cu ciuperci, 250 g brânză rasă, smântâna, supa, pătrunjel tocat şi ceapă verde, după gust. Pui umplutura în mijlocul fiecărei lipii, în funcţie de marimea ei.
Împachetezi sub formă de rulouri. Aşezi fiecare buritto intr-o tavă unsă cu puţin ulei, unul langa altul. Presari restul de brânză pe deasupra.
Dai la cuptor pentru 30 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://www.olgasflavorfactory.com