O combinaţie de gusturi şi de arome, toate într-un singur fel de mâncare: carne de vită cu sote de legume. Ţi-l recomandăm cu drag şi să ai poftă!

Carne de vită cu sote de legume - Ingrediente

400 g carne de vită (viţel)
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 morcovi
2 ardei graşi (roşu şi galben)
1 broccoli mic
5-6 teci de fasole verde
4 linguri ulei
5 linguri suc de roşii
200 g orez pentru garnitură
sare
piper

Pentru sosul marinat
6 linguri sos de soia
1 linguriţă zahăr
3 linguri ulei
1 lingură ghimbir proaspăt ras
sare
piper

Carne de vită cu sote de legume - Cum se prepară

Se amestecă, într-un castron mare, ingredientele pentru sosul marinat, se taie carnea bucăţele potrivite, se introduc în sos şi se lasă la marinat peste noapte. Se scoate carnea din sosul marinat, se rumeneşte uşor, pe toate părţile, în puţin ulei bine încins, apoi se scoate deoparte şi în locul ei se călesc legumele tăiate după preferinţă. Când s-au înmuiat, se adaugă din nou carnea, câteva linguri de apă caldă, sosul marinat strecurat, sucul de roşii, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă înăbuşit circa 15 minute, până când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut. Separat, se fierbe orezul în apă cu sare şi o lingură de ulei, se strecoară şi se serveşte drept garnitură la soteul de legume cu carne.

Loading...
Evaluează articolul