Pentru zilele în care nu mai ştii ce să găteşti ori pur şi simplu îţi doreşti să încerci ceva nou îţi recomandăm această reţetă simplă de cartofi cu roşii la cuptor.

Cartofi cu roşii la cuptor - ingrediente necesare:

- 500 de grame de cartofi
- 300 de grame de roşii
- 150 de grame de telemea de vacă
- 100 de grame de smântână
- 250 de ml de lapte
- două ouă
- trei căţei de usturoi
- sare şi piper, după gust

Cartofi cu roşii la cuptor - mod de preparare:

Curăţă cartofii şi spală-i bine, după care pune-i la fiert pentru 20 de minute. Taie-i apoi sub formă de felii, iar apoi ocupă-te de sos.

Trece brânza prin răzătoare, după care bate ouăle şi adaugă-le peste brânză. Amestecă bine, după care adaugă şi smântâna şi laptele, dar şi usturoiul mărunţit. Condimentează cu sare şi piper.

Într-o tavă întinsă, aşază straturi de felii de cartofi şi sos alb, după care decorează cu felii de roşii. Dă totul la cuptor pentru 20 de minute, iar apoi serveşte preparatul cald, cu parmezan ras şi pătrunjel tocat.

Poftă bună! 

Loading...