Castane glasate

72530243   japanese style chestnut compote jpeg

Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele sunt sărace în calorii şi grăsimi, dar şi foarte bogate în vitamina C. Cu doar 100 g de castane, îţi asiguri 72% din necesarul zilnic de acid ascorbic. Profită că e sezonul lor şi prepară-le în cât mai multe feluri.

Ingrediente

2 kg castane

1 l apă

1 kg zahăr

1 păstaie vanilie

Mod de preparare

Ţii castanele în apă rece 24 de ore. Ulterior, le cureţi de coajă şi le pui la fiert 10-12 minute. După ce sunt gata, le laşi să se răcorească puţin şi le cureţi de pieliţa maronie.

Amesteci zahărul cu apa şi le pui pe foc. Laşi amestecul să fiarbă 10 minute. Adaugi castanele şi păstaia de vanilie şi mai laşi pe foc alte 10 minute. După aceea, opreşti focul, înveleşti cratiţa cu un prosop şi laşi castanele să se răcească în sirop 24 de ore.

Strecori castanele, iar siropul îl aşezi din nou pe foc. Laşi să dea în clocot şi adaugi castanele. Mai fierbi

10 minute, apoi opreşti focul, înveleşti cratiţa cu un prosop şi ţii castanele să se răcească în

sirop alte 24 de ore. Procedezi în felul acesta 7 zile.

Poţi pune castanele glasate în borcane sterilizate sau le poţi servi imediat reci.

FOTO: 123RF