Ce fructe şi legume nu se strică la temperatura camerei

Ce fructe şi legume se păstrează mai bine la temperatura camerei jpeg

Nutriţioniştii subliniază că multe fructe şi legume se păstrează mai bine în afara frigiderului, iar majoritatea dintre ele trebuie să fie complet coapte înainte de a fi date la frigider.

Cea mai rapidă şi simplă opţiune după ce vii de la cumpărături este să pui alimentele proaspete în frigider. În mod surprinzător, majoritatea fructelor şi legumelor se păstrează mai bine când nu sunt ţinute la frigider, iar multe dintre ele necesită păstrarea la rece doar după ce sunt pe deplin coapte.

Roşiile

Cel mai frecvent, le ţinem la frigider după ce le cumpărăm, dar există un motiv întemeiat pentru care sunt păstrate la temperatura camerei când le vezi la supermarket. Dacă avem în vedere faptul că sunt suficient de coapte pentru a fi mâncate, roşiile se menţin mai bine atunci când sunt în afara frigiderului. Odată ce au atins punctul maxim de coacere, roşiile pot fi puse în frigider. În caz contrar, vor începe să se strice. Dar reţine: roşiile nu se vor coace în frigider de la sine.

Portocalele

Acestea trebuie puse la frigider înainte de a fi mâncate, deoarece nivelul antioxidanţilor şi vitaminelor creşte pe măsură ce portocalele se coc la rece. Dacă le scoţi din frigider şi le laşi prea mult timp la temperatura camerei, acestea îşi vor pierde treptat conţinutul de vitamina C, iar frigiderul este cel care le ajută să îşi menţină nutrimenţii mai mult timp.

Cartofii

Cel mai bun truc este să îi ţii cât mai departe de frigider. Nutriţioniştii spun că, mari sau mici, cartofii nu trebuie niciodată păstraţi în frigider. Cel mai bun loc în care îi poţi depozita, la fel ca în cazul cepei, este unul întunecat şi răcoros, cum ar fi partea de jos a cămării. Dacă sunt ţinuţi în lumină, coaja lor se va înverzi şi se vor strica. Iar dacă sunt ţinuţi în frigider, vor acumula umezeală, ceea ce nu este deloc bine.

image

Fructele de pădure

Coşuleţele sau recipientele cu diverse fructe de pădure sunt ţinute adesea în sertarele de jos ale frigiderului, dar se pare că acestea nu ar trebui puse acolo imediat.

Fructele de pădure, spun nutriţioniştii, în special căpşunile, se coc mult mai bine când sunt păstrate în afara frigiderului, la temperatura camerei. Cu toate acestea, se vor strica destul de repede, aşa că trebuie să îţi alegi momentul perfect în care să le mănânci. În cazul căpşunilor, poţi să miroşi dacă sunt sau nu dulci, bune şi gata de a fi păstrate la frigider. Dacă nu poţi simţi mirosul unei căpşuni, înseamnă că nu mai este bună.

Usturoiul

Acesta intră în aceeaşi categorie cu ceapa şi cartofii, în sensul că este mai indicat să îl păstrezi într-un loc răcoros şi întunecos – dar doar până când este descojit. Dacă ai căpăţâni întregi de usturoi, acestea pot sta într-un castron sau într-un recipient lângă locul în care mâncarea este preparată. Odată ce ai curăţat usturoiul, acesta se păstrează mai bine în frigider, pentru a nu-şi pierde aroma.

Pepenele

Acesta nu trebuie ţinut la frigider până când nu este tăiat. Chiar dacă este învelit în folie de plastic, pepenele nu trebuie să stea în afara frigiderului dacă a fost tăiat. Din moment ce are o suprafaţă expusă, există riscul de contaminare şi de fermentare, lucruri care se petrec la temperatura camerei, aşa că cel mai bine este să îl ţii la rece după feliere. Când pepenele este întreg, nu are nevoie să stea la frigider.

Cele mai nocive 5 combinaţii alimentare

Cele mai nocive 5 combinaţii alimentare