Cauţi cel mai bun desert? Ce-ai zice de cea mai bună prăjitură cu ananas şi frişcă? Ce-ai zice de una dintre cele mai rapide prăjituri care va fi mâncată la fel de repede? Trebuie să faci mai multă, pentru că sigur vei avea nevoie pentru a potoli poftele celor apropiaţi.

Cea mai bună prăjitură cu ananas şi frişcă - Ingrediente

Pentru crustă
3 căni biscuiţi graham sfărâmiţaţi
3/4 cană unt, topit

Pentru umplutură
3/4 cană unt, moale
2 1/4 căni zahăr pudră
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru stratul de ananas
1 ananas curăţat şi tăiat cuburi sau 2 cutii de ananas, bine scurs

Pentru frişcă
1 1/2 cană frişcă lichidă
3 linguri zahăr pudră
2 linguriţe esenţă de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu ananas şi frişcă - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu grăsime o tavă şi dai deoparte.

Într-un vas mediu, amesteci biscuiţii graham cu untul şi amesteci bine. Aşezi pe fundul tăvii şi presezi. Laşi la cuptor 10 minute, apoi laşi să se răcească.

Separat, în alt vas, amesteci untul, zahărul pudră, ouăle şi esenţa de vanilie cu mixerul, până onţii o compoziţie moale. Pui cu lingura din compoziţie peste crustă (când aceasta s-a răcit complet), şi nivelezi, Laşi la cuptor 10-12 minute, apoi scoţi din cuptor şi dai deoparte.

Baţi frişca cu zahărul pudră, într-un vas mediu, până se întăreşte. Scurgi bine ananasul şi tai bucăţi foarte mici. Amesteci frişca cu ananasul şi întinzi peste umplutura rece. Laşi la rece minimum 2 ore înainte de a servi.

sursa: http://sugarapron.com/

Brioşe cu ananas şi nucă de cocos

Tort cu frişcă şi ananas

Tort răsturnat cu ananas

Prăjitură diplomat cu ananas

Loading...