Cea mai ciudată dulceaţă, pe care o face un bucătar din Banat, are două ingrediente pe care nici nu ţi-ar trece prin cap să le asociezi, dar nici măcar că ar putea sta la baza unei dulceţi după care să-ţi lingi degetele.

Cunoscutul bucătar bănăţean, Uica Mihai spune că dulceaţa de ceapă cu must de struguri e preferata sa. “Mă înebunesc după dulceaţa asta şi suport cicăleala Nemţoaicei(n.r. soţiei) atunci când o fabrichez, fiindcă ea pufneşte pe nări ca o balauroaică sadea, imputându-mi că îi împut casa cu miros de ceapă şi îi impregnez covoarele cu aroma aia pentru ea insuportabilă. Şi zic, îi suport cicăleala şi o ignor ca să se aprindă şi mai mult, fiindcă nebunia asta fiartă în tuciul cel de fontă, are valenţe de apă vie, panaceu universal şi viagra la un loc. Îmi place iarna să îmi ung o felie de pâine prăjită în cuptor, cu mult unt sărat de oaie, iar deasupra să presur zdrumicături de telemea şi să fac o cuvertură de dulceaţă din asta. Colosal ce tulbură simţurile şi se potriveşte cu vinul fiert de la gura sobei, ca nimic altceva”, povesteşte Uica Mihai, care a dezvăluit pentru cititorii ziarului Adevărul, reţeta ciudatei dulceţi.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul