Cea mai fragedă prăjitură cu nuci şi prune

Plum Sponge Cake with Nuts jpeg

Încearcă un desert gustos cu nuci şi prune, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente 4 pahare făină 5 ouă 500 g prune 1 pahar zahăr + 1 lingură ¼ linguriţă scorţişoară 1 praf de sare 200 g nuci

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi măresc volumul de 2-3 ori. Baţi albuşurile spumă împreună cu sarea. Amesteci cu grijă cele două compoziţii.

Adaugi făina cernută şi scorţişoara. Amesteci cu o paletă de sus în jos. La final, presari nucile sfărâmate. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai pe jumătate, le amesteci cu o lingură de zahăr şi le pui peste aluat. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, 30 de minute.