Încearcă un desert gustos cu nuci şi prune, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente
4 pahare făină
5 ouă
500 g prune
1 pahar zahăr + 1 lingură
¼ linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
200 g nuci

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi măresc volumul de 2-3 ori. Baţi albuşurile spumă împreună cu sarea. Amesteci cu grijă cele două compoziţii.

Adaugi făina cernută şi scorţişoara. Amesteci cu o paletă de sus în jos. La final, presari nucile sfărâmate. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai pe jumătate, le amesteci cu o lingură de zahăr şi le pui peste aluat. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, 30 de minute.

Loading...
Evaluează articolul