Iată o combinaţie delicioasă, pe care o poţi servi la cină. Pe lângă carnea de pui, poţi folosi morcovi şi ciuperci.

Ingrediente

1 pui
zeama de la 3-4 lămâi
100 ml ulei
1 căpăţână usturoi pisat
3-4 morcovi
2-3 linguri bulion
5 ciuperci tăiate mărunt
1 pahar apă caldă
unt, pentru uns
sare
piper

Mod de preparare

Speli bine puiul, îl tai bucăţi şi îl usuci. Rumeneşti rapid carnea în 2-3 linguri de ulei încins, la foc mic, într-un vas cu capac. O scoţi şi o aşezi pe şerveţele absorbante.

Separat, într-o lingură de ulei, căleşti morcovii raşi, apoi adaugi ciupercile şi le ţii până când scade zeama lăsată de ele.

Amesteci usturoiul cu bulionul şi cu restul de ulei. Adaugi sare şi piper şi torni zeama de lămâie. Omogenizezi, treci fiecare bucată de pui prin compoziţie şi le aşezi într-o tavă unsă cu unt. Torni restul de sos, puţină apă, adaugi morcovii şi ciupercile şi laşi la cuptor până când carnea este pătrunsă.

Loading...