Un ceai tare şi fierbinte este mereu binevenit în sezonul rece. Atunci când are şi aromele condimentelor indiene este băutura ideală.

Pentru 2 porţii

Ingrediente:

400 ml apă

200 ml lapte

2 linguriţe ceai negru

¼ linguriţă scorţişoară pudră

¼ linguriţă ghimbir pudră

¼ linguriţă cardamom pudră

2-3 cuişoare

zahăr brun, după gust

scorţişoară pudră, pentru ornat (opţional)

Mod de preparare:

Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi ceaiul negru şi condimentele. Acoperi vasul şi laşi la infuzat 7-8 minute.

Strecori ceaiul, îl pui în două căni, iar peste el torni 100 de ml de lapte, în fiecare cană.

Îndulceşti cu zahăr brun şi presari, dacă vrei, un praf de scorţişoară.

SURSA: tasty.co

Loading...
Evaluează articolul