Năutul este un ingredient care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta, mai ales că are multe fibre şi te ajută să ai o digestie mai bună. Încearcă această reţetă simplă de humus şi vei vedea cât este de delicios.

Ingrediente

250 g năut uscat
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei
2 linguri pastă de susan (tahini)
2 căţei usturoi
sare
piper
fulgi de ardei iute
1 ardei iute murat, opţional
roşii, opţional
pătrunjel, opţional

Preparare

Pui năutul la înmuiat în apă rece şi laşi peste noapte. A doua zi, îl strecori, îl speli bine şi pui la fiert în apă, până se înmoaie, aproximativ o oră. Spumuieşti de câte ori este nevoie. După ce a fiert, strecori năutul şi îl zdrobeşti cu o furculiţă. Adaugi sucul de lămâie, uleiul, pasta de susan şi usturoiul zdrobit. Potriveşti de sare şi piper. La final, mixezi până obţii o pastă fină. Aşezi humusul într-un vas şi presari fulgi de ardei, după gust ardei iute murat, roşii şi pătrunjel.

Humus cu roşii uscate

Humus

Humus de mazăre

Loading...