Alături de un pahar de limonadă, aceste cornuri cu ciocolată sunt un deliciu. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină
250 g unt
100 ml lapte
1 linguriţă oţet
1 praf de sare

Pentru umplutură

250 g ciocolată menaj
175 ml smântână pentru frişcă
20 g nucă coaptă, măcinată
2 ouă, pentru uns

Mod de preparare

Cerni făina, torni laptele, oţetul, un praf de sare şi 50 de grame de unt ţinut la temperatura camerei. Frămânţi până obţii un aluat elastic, care nu se mai ţine de degete. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute.

Întinzi aluatul şi pui în mijloc restul de unt tăiat felii. Împătureşti aluatul, îl întinzi cu sucitorul şi-l împătureşti din nou. Îl dai la rece o jumătate de oră şi repeţi această operaţie de patru ori, la fiecare jumătate de oră.

Topeşti ciocolata şi o amesteci cu smântâna şi nucile. Laşi să se răcorească, după care o mixezi până capătă o consistenţă cremoasă. Întinzi aluatul şi-l tai triunghiuri.

Pui o lingură de cremă la capătul mai mare al triunghiului şi rulezi. Aşezi cornurile în tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou şi le dai la cuptor.

Foto: Profimedia

Loading...