Sosurile dau gust multor mâncăruri. Fie cu roşii, cu busuioc, ori poate chiar smântână, ele îşi vor găsi locul pe masă, alături de alte preparate culinare. Cum ar fi pastele. Îţi oferim astăzi cele mai bune sosuri pentru paste.

Cele mai bune sosuri pentru paste - Sos de roşii cu busuioc - Ingrediente

10 roşii bine coapte
4 cepe
4 căţei de usturoi
10-12 frunze de busuioc verde
200 ml supă de pui
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă zahăr
sare
piper

Cele mai bune sosuri pentru paste - Sos de roşii cu busuioc - Preparare

Opăreşti roşiile câteva secunde, le clăteşti în apă rece, le cureţi de pieliţe şi le tai mărunt. Toci ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până devine translucidă. Adaugi zahărul şi o laşi să se caramelizeze uşor, amestecând continuu.Adaugi peste ceapa caramelizată roşiile, cu tot cu sosul lăsat, şi supa încălzită, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute.La sfârşit, adaugi usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust, busuiocul tocat fin, dai în câteva clocote şi opreşti focul. Este delicios la prepararea pastelor.

Cele mai bune sosuri pentru paste - Sos pesto - Ingrediente

100 g frunze verzi de busuioc
2 linguri seminţe de pin
1 căţel de usturoi
50 ml ulei de măsline
sare

Cele mai bune sosuri pentru paste - Sos pesto - Preparare

Treci prin blender toate ingredientele, mai puţin uleiul. Dacă nu există blender, poţi folosi un mojar.Adaugi uleiul treptat, ca la maioneză, şi mixezi până când sosul capătă consistenţa dorită. Adaugi sare, după gust. Sosul pesto se potriveşte alături de carnea de pui, vită sau de peşte, dar mai ales la paste.

Cele mai bune sosuri pentru paste - Sos de conopidă - Ingrediente

1 conopidă medie
7-8 căţei de usturoi copţi în cuptor
½ cană apă
½ cană parmezan
sare
piper

Cele mai bune sosuri pentru paste - Sos de conopidă - Mod de preparare

Taie conopida buchete şi spal-o sub un jet de apă rece. Pune-o la fiert cu apă cât să o acopere şi las-o la foc mic până se înmoaie. Las-o la răcorit puţin şi pasez-o cu un blender. Adaugă în blender usturoiul copt descojit, apă, parmezan şi sare şi piper după gust. Amestecă până se topeşte brânza, iar sosul capătă o consistenţă cremoasă. Sosul poate fi păstrat la frigider în borcane de sticlă.

Loading...