Problemele respiratorii sau bolile gastrice sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi tratate cu hrean.  Pot fi folosite în scop terapeutic atât rădăcina, cât şi frunzele.

Rădăcina de hrean are un gust iute şi este bogată un substanţe nutritive, săruri minerale, uleiuri volatile, antibiotice naturale, precum şi în vitamina C şi vitamine din complexul B.

100 de grame de hrean ras are de două ori mai multă vitamina C decât aceeaşi cantitate de lămâie.
Combate răceala

Din frunzele de hrean se poate prepara un decoct, recomandat în cazul răcelilor, în special a celor de vară. Nasul înfundat, durerile de cap, frisoanele şi febra sunt ameliorate. Toacă o mână de frunze de hrean, pe care le fierbi 5 minute într-o cană de apă. Strecoară şi bea câte o cană, de 3 ori pe zi, între mese. Pentru un gust mai bun, adaugă o linguriţă cu miere. Durerile în gât, specifice răcelilor, se pot trata cu gargară din infuzie de rădăcină de hrean. Curăţă o bucată de rădăcină de hrean, de mărimea unui deget, rade-o şi toarnă peste ea 100 ml apă fierbinte. Lasă 10 minute la infuzat, strecoară şi fă gargară după fiecare masă. Substanţele antibiotice vor ameliora durerea şi vor scădea inflamaţia.

Bine de ştiut!

Cu acest tratament poţi clăti gura dacă suferi de gingivită sau de dureri de dinţi.

Util în sinuzită

Pentru a curăţa sinusurile şi a preveni senzaţia de presiune de la nivelul lor este recomandat sucul din rădăcină de hrean. Stoarce o rădăcină de hrean în storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obţinut cu o cantitate egală de apă şi 1-2 linguri de zeamă de lămâie. Fă spălături nazale de 1-2 ori pe zi, până la ameliorarea simtomelor, folosind un irigator special.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...