Nutriţioniştii recomandă să alegem un ulei presat la rece, întrucât acestea sunt cele mai benefice pentru organsim. De preferat ar fi să folosim cele mai sănătoase uleiuri în salate şi alte tipuri de mâncăruri, însă cât mai rar la prăjit.

Sunt destul de multe uleiuri sănătoase pentru gătit care conţin „grăsimi bune”, care ajută organismul în lupta cu colesterolul rău. De asemenea, cu cât acestea sunt mai puţin procesate se trasformă în energie pentru corp şi ajută la protejarea celulelor.

Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit. Uleiul de cocos. Ar aduce beneficii şi pentru sănătatea inimii. Are în conţinutul său 50% acid lauric, care ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, reduce colesterolul şi hipertensiunea arterială. De asemenea, în comparaţie cu alte uleiuri, grăsimile saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare şi reduc riscul de apariţie a aterosclerozei.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul