Ar putea fi numit checul acestei ierni. pentru că gustul şi aroma sa se potrivesc perfect cu anotimpul care ne-a invadat.

Ce ai nevoie

2 portocale
4 ouă
150 g migdale
130 g făină de grâu
200 g zahăr
1 praf de copt
1 praf de sare
zahăr pudră aromatizat cu vanilie pentru decor

Se spală bine portocalele, apoi se rad de coajă şi miezul se stoarce de zeamă. Migdalele se opăresc, se curăţă de pieliţe, apoi se pun într-o tavă şi se rumenesc uşor în cuptor, după care se trec prin maşina de tocat nuci.

Separat, se mixează ouăle cu zahărul, praful de sare, se adaugă coaja rasă şi zeama de portocale, apoi făina de migdale, făina de grâu cernută cu praful de copt şi se amestecă totul foarte bine.

Se toarnă compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu folie specială de copt şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Când este copt, se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcească în tavă. Se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie şi se serveşte tăiat felii.

sursa foto: Shutterstock

Loading...