Se poate prepara atât cu afine proaspete, cât şi cu afine congelate, singura condiţie fiind să le scurgi bine înainte. În caz contrar îşi vor lăsa sucul în exces, iar checul va rămâne crud.

De ce ai nevoie pentru chec rapid cu afine şi iaurt

Pentru chec

350 g făină

150 g zahăr

1 praf de sare

1 ou

200 ml lapte

50 g unt

1 lingură coajă de lămâie

1 lingură suc de lămâie

120 g iaurt gras

200 g afine

Pentru glazură

100 g zahăr pudră

1 lingură lapte

1 lingură zeamă de lămâie

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu zahărul, praful de copt şi sarea. Amesteci laptele, oul, untul topit, coaja şi zeama de lămâie. Încorporezi făina şi omogenizezi. Adaugi iaurtul, apoi afinele scurse şi amesteci.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi ţii checul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit înainte să-l feliezi.

Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu laptele şi zeama de lămâie până obţii o pastă.

Torni glazura peste chec.

Sursa http://gatherforbread.com

Loading...
Evaluează articolul