Cheesecake cu caramel sărat

cheesecake bars with caramel thumb jpeg

Cheescake-ul sau prăjitura cu brânza este unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume. Însă cu siguranţă nu ai încercat-o cu caramel sărat.

Ai nevoie de

Pentru prăjitură

¼ cană unt topit

¾ cană biscuiţi digestivi

¼ cană făină

2 linguri zahăr

400 g cremă de brânză

2/3 cană zahăr

4 ouă

1 lingură lapte

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru caramel

250 g zahăr brun

4 linguri unt

1 lingură esenţă de vanilie

1 linguriţă sare

Mărunţeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit şi cele 2 linguri de zahăr. Pune compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili şi preseaz-o bine. Dă blatul la cuptor până devine uşor arămiu.

Amestecă bine brânza cu zahărul, ouăle, laptele şi vanilia. Pune umplutura peste blat şi dă-o la cuptor pentru 30 de minute. Scoate-o şi las-o să se răcească.

Într-o cratiţă topeşte zahărul împreună cu untul, esenţa de vanilie şi sarea. Toarnă-l peste prăjitură.

Foto http://onesweetappetite.com

http://onesweetappetite.com