Toată lumea va dori o porţie din acest cheesecake cu scorţişoară. Şi nici nu-ţi va veni să crezi cât de repede îl poţi prepara.

De ce ai nevoie pentru cheesecake cu scorţişoară

300 g biscuiţi digestivi

50 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

5 linguri unt topit

Pentru cremă

220 g cremă de brânză

150 g zahăr

3 linguri făină

4 ouă

200 g smântână

2 linguriţe esenţă de vanilie

1 linguriţă scorţişoară

Pentru aluatul cu scorţişoară

150 g făină

400 g zahăr brun

1 praf scorţişoară

20 linguri unt

Pentru glazură

12 linguri unt

50 g cremă de brânză

1 linguriţă esenţă de vanilie

600 g zahăr pudră

10 linguri lapte

Cum se prepară cheesecake cu scorţişoară

Pentru blat, combini biscuiţii măcinaţi cu scorţişoara, zahărul şi untul. Omogenizezi şi pui compoziţia într-o formă cu inel detaşabil. Presezi uşor şi dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, 10 minute.

Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu zahărul, făina, la viteză mică. Adaugi ouăle, apoi smântâna, esenţa de vanilie şi scorţişoara.

Pentru aluatul cu scorţişoară, combini făina cu zahărul şi scorţişoara. Adaugi untul şi amesteci până când obţii un aluat sfărâmicios.

Pui un sfert din aluatul cu scorţişoară peste biscuiţi, apoi o treime din crema de brânză şi, din nou aluat sfărâmicios. Repeţi, deasupra fiind un strat de aluat cu scorţişoară. Dai forma la cuptor aproximativ o oră şi jumătate. Scoţi prăjitura şi o laşi la răcorit.

Pentru glazură, mixezi untul cu crema de brânză până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi esenţa de vanilie, laptele şi zahărul pudră, apoi omogenizezi.

Pui glazura în poş şi decorezi prăjitura după imaginaţie.

Sursa https://tarasmulticulturaltable.com

Loading...