Ingrediente pentru chifteluţele de miel 

500 g carne de miel tocată 
 100 g pâine z 100 ml lapte 
 1 ceapă z 3 căţei usturoi 
 ½ linguriţă piper negru măcinat 
 1 linguriţă sare 
 1 legătură mică pătrunjel 
 ulei, pentru prăjit 
Pentru garnitură 
 400 g mazăre din conservă 
 1 ardei galben z 1 ardei roşu 
 sare z ulei de măsline 
 frunze proaspete de busuioc 
 

Mod de preparare chiftele de miel 

 Înmoi pâinea în lapte. Separat, cu ajutorul unui blender, mărunţeşti ceapa şi usturoiul. Le amesteci cu carnea de miel. Adaugi pâinea stoarsă de lapte, pătrunjelul tocat, piperul şi sarea. Compoziţia o pui la frigider o oră. După aceea, din amestec formezi chiftele pe care le prăjeşti, pe toate părţile, în ulei în­cins. 
 
Pentru garnitură, strecori ma­zărea de zeama din conservă şi o treci printr-un jet de apă rece. Ardeii îi tai fâşii şi-i amesteci cu mazărea. Torni, după gust, ulei de măsline şi presari sare. La final, pui frunzele de busuioc proaspete. 
 
Serveşti chiftelele de miel calde, alături de salata de mazăre. 
Loading...