Cornuri cu ciocolată

cornuri cu ciocolata jpeg

Nişte cornuri cu ciocolată sunt aroma perfectă pentru o zi la sfârşit de mai. Cumpără toate ingredientele de care ai nevoie, alege-le cu grijă şi prepară acest desert delicios pentru a-i impresiona pe toşi cei dragi.

Cornuri cu ciocolată - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 2 ouă 50 g drojdie proaspătă 50 g margarină 100 g zahăr sare 100 ml lapte 500 g făină 1 ou pentru uns

Pentru cremă

250 ml lapte

100 ml apă

100 g zahăr

50 g făină

30 g cacao

50-60 g ciocolată neagră

Pentru decor

50 g zahăr pudră

Cornuri cu ciocolată - Mod de preparare

Pentru aluat, topeşti margarina la foc mic. O iei de pe foc când s-a topit, adaugi zahărul şi amesteci. Într-un alt vas, baţi, cu un tel sau o lingură de lemn, ouăle împreună cu drojdia şi sarea. Adaugi amestecul cu margarină şi combini bine toate ingredientele. Torni laptele şi omogenizezi, apoi cerni făina peste compoziţie şi frămânţi un aluat moale, care să nu se lipească de mâini. Acoperi cu un prosop şi îl laşi să crească.

Pentru cremă, amesteci făina, zahărul şi cacaua, apoi torni treptat laptele combinat cu apa. Amesteci. Pui crema la foc mic, adaugi şi ciocolata ruptă bucăţele. Amesteci până se topeşte, apoi opreşti focul, acoperi cu o cârpă curată şi laşi la răcorit.

Împarţi aluatul în bile, le întinzi în formă de cerc şi pui din crema de ciocolată la marginea fiecărei fâşii de aluat şi rulezi. Aşezi cornurile într-o tavă tapetată şi le laşi să crească jumătate de oră. După ce au crescut, le ungi cu ou şi le dai la copt până se rumenesc. Serveşti aceste cornuri cu ciocolată când s-au răcit, pudrate cu zahăr.

Cornuri cu gem

Cornuri cu gem

Cornuri cu brânză

Cornuri cu brânză

Cornuri cu nucă şi rom

Cornuri cu nucă şi rom