Această reţetă de pcozonaci vine de la Ana-Maria Ionela Roşu din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

1 kg făină

coaja de la 1 lămâie

esenţă vanilie

6 ouă

1 cană zahăr + 6 linguri

1 pahar ulei

500 ml lapte + 2-3 linguri

drojdie cât o nucă mai mare

nuci

1 praf de sare

3 linguri cacao

rahat

stafide

1 ou, pentru uns

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Dizolvi zahărul în laptele călduţ şi, separat, drojdia în cele 2-3 linguri de lapte tot călduţ. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi laşi gălbenuşurile cu puţină sare, cu 2 ore înainte de a te apuca de frământat.
2››› Faci o gropiţă în mijlocul făinii, răstorni cele două amestecuri: de drojdie şi de zahăr. Adaugi gălbenuşurile, coaja de lămâie şi esenţă de vanilie, după gust. Frămânţi bine, torni uleiul călduţ, în fir subţire, şi continui frământatul încă 25-30 de minute, apoi laşi aluatul să dospească.

Baţi albuşurile spumă, adaugi cele 6 linguri de zahăr, cacaua şi miez de nuci dat prin maşină, după gust. Laşi crema deoparte. Împarţi aluatul, în mod egal, în funcţie de mărimea tăvilor. Întinzi foile, le umpli
cu cremă de nuci, rahat şi stafide, după gust.

Le împleteşti şi le aşezi în tăvi tapetate. Ungi cozonacii cu ou bătut şi îi mai laşi la crescut. Înainte de a-i da la cuptorul încins, îi mai ungi încă o dată. Îi coci şi îi presari cu zahăr pudră imediat ce îi scoţi.

Loading...
Evaluează articolul