Uşor de gătit, năutul este delicios, motiv pentru care îţi recomandăm această reţetă delicioasă cu sos tomat.

Năut cu sos tomat - ingrediente necesare:

- 300 de grame de năut
- o conservă mică de roşii în bulion
- o ceapă
- o lingură de ulei
- 12 căţei de usturoi
- sare

Năut cu sos tomat - mod de preparare:

Cu o seară înainte de a găti această reţetă, pune năutul la înmuiat în apă călduţă. Scurge-l a doua zi, trece-l printr-un jet de apă rece şi lasă-l la scurt.

Ulterior, într-o tigaie, pune uleiul la încins şi căleşte ceapa. Adaugă şi usturoiul tocat mărunt, iar apoi pune şi năutul. Lasă totul la fiert timp de 30 de minute.

Ulterior, adaugă roşiile tăiate mărunt şi potriveşte gustul de sare şi mai aşteaptă zece minute.

Consumă preparatul atât cald, cât şi la temperatura camerei.

Poftă bună!

Sursa foto: https://www.olivetomato.com/

Loading...